Μητσοτάκης: Έκανα το δεύτερο εμβόλιο. Eίναι ανώδυνο και χωρίς παρενέργειες

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά τους αριθμούς των εμβολίων»

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά τους αριθμούς των εμβολίων, είμαστε όμως εξαρτημένοι ακόμα από τον αριθμό των εμβολίων που θα παραλάβουμε από τις εταιρείες μέσω των διαπραγματεύσεων που έχουμε κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, τον οποίο ο ίδιος ολοκλήρωσε, κάνοντας και τη δεύτερη δόση το πρωί.

Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο Μητσοτάκης

«Παραπάνω από 80.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος όσων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση, εγώ ο ίδιος εμβολιάστηκα σήμερα το πρωί. Μπορώ να σας πω ότι τελείωσα ανώδυνα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια» ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση, που είχε νωρίτερα, με τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών του COVID-19 Management Group.

Μητσοτάκης σε ΕΕ: Να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί

«Είχαμε σήμερα συζήτηση στα πλαίσια μίας ομάδας χωρών. Συνομιλούμε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων εδώ και αρκετούς μήνες, για να ανταλλάσσουμε εμπειρίες. Μαζί με άλλους συναδέλφους μου, Ευρωπαίους, συμφωνήσαμε ότι και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης Πέμπτης πρέπει να θέσουμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης αδειοδότησης του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο -από τη στιγμή που θα αδειοδοτηθεί- θα μας δώσει σημαντικές ποσότητες εμβολίων που μπορούμε να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο του εμβολιασμού μας», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη, είπε: «θα μπορεί με ενιαίο διευρωπαϊκό τρόπο να αποδεικνύει ποιος έχει εμβολιαστεί. Έτσι ώστε να μπορούμε όχι να διαχωρίσουμε τους πολίτες σε δύο κατηγορίες -σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί- αλλά απλά να διευκολύνουμε ταξιδιωτικά αυτούς τους οποίους θα έχουν ένα τέτοιο πιστοποιητικό. Είναι κάτι το οποίο προφανώς μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ενόψει της τουριστικής περιόδου, η οποία θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο».

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη «νέα εθνική πρόκληση», όπως χαρακτήρισε την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top