Δημοσκόπηση: «Ναι» στο εμβόλιο για κορωνοϊό από το 74% των πολιτών

Σταθερή μπροστά η ΝΔ: Προβάδισμα 17,2% από ΣΥΡΙΖΑ

Εμβόλιο κορωνοϊός

«Σίγουρα» και «μάλλον ναι» απαντά το 74% των ερωτηθέντων για το εάν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα Political.

«Σίγουρα όχι», απαντά, αντίθετα, ένας στους δέκα (12%) και «μάλλον όχι» το 10% των ερωτηθέντων.

Opinion poll

Στόχος να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με click in shop

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται υψηλό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 38,6%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4% και το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Opinion poll

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος πολιτικός με θετική άποψη στο 62,5% των πολιτών. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 38,5%, ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36,8%, και σε απόσταση ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 12,2% και 11,9% αντίστοιχα.

Opinion poll 2

Σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα αποτελέσματα σε οκτώ βασικούς τομείς κυβερνητικής δραστηριότητας με το μεγαλύτερο ποσοστό να συγκεντρώνει η ψηφιοποίηση του Κράτους με 59,1%. Την τριάδα συμπληρώνουν με μεγάλα ποσοστά η άμυνα της χώρας με 56,9% και η διαχείριση της πανδημίας με 50,9%. Ακολουθούν ο χειρισμός των Ελληνοτουρκικών με 45.1%, η ασφάλεια/ προστασία των πολιτών με 43,6%, η Οικονομία με 38,7%, το Μεταναστευτικό με 34,8% και τα θέματα της Παιδείας με 25,2%.

Opinion poll 3

Στο ερώτημα «με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, εσείς προσωπικά τι νοιώθετε περισσότερο», το 51,1% των ερωτώμενων δηλώνει ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27,8% απογοήτευση, το 22,4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2,9% και 2,1% αντίστοιχα. Όπως αναφέρεται, τα ποσοστά αυτά δεν πρέπει να ξενίζουν. Η ελληνική κοινωνία μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων, βρέθηκε σε μια δίνη που κλείνει ένα χρόνο από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και τα συνεπακόλουθα της υγειονομικά, οικονομικά, ψυχολογικά.

Opinion poll 4

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top