Lockdown: Χαλάρωση των περιορισμών για ψώνια και μετακινήσεις

Θυελλώδης η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση «κλειδώνει» την ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ενώ έχει συζητηθεί και η χαλάρωση των περιορισμών για τα ψώνια και τις μετακινήσεις, κάτι που μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί.

Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι άλλο προτίθεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, αλλά και ποιο είναι το βασικό σενάριο πίσω από το άνοιγμα των σχολείων.

Lockdown: To click away φεύγει, το click in shop έρχεται

Άνοιγμα σχολείων: Η θυελλώδης συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων 

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που διήρκεσε από τις δύο το μεσημέρι έως αργά το βράδυ της Τρίτης. «Το παρών» σε αυτήν έδωσε και η Υπουργός Παιδείας. Οι ειδικοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση και έτσι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα, ώστε να συνεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άνοιγμα σχολείων: Δεν κατέληξαν σε απόφαση - Τη Δευτέρα νέα συνεδρίαση

Όπως εξήγησε νωρίτερα η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Οι πιο συντηρητικοί υποστηρίζαν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν στις 18 Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούσαν πως θα πρέπει να ανοίξουν στις 11 του μήνα. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που είπαν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Αποφασίζεται πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Συνεδριάζει η Κεραμέως με την Επιτροπή των ειδικών

Η κυβέρνηση αναμένεται να συνεκτιμήσει την τελική τους πρόταση. Να σημειωθεί πως όπως μετέδωσε η Κάτια Μακρή, μέχρι σήμερα το απόγευμα στην κυβέρνηση ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αϊ-Γιαννιού.

Το σκεπτικό που υπάρχει πίσω από αυτό, είναι ότι εφόσον είναι κλειστά τα μπαρ, οι καφετέριες, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα συνεχίσει να υπάρχει και το επόμενο διάστημα, οι μεγαλύτεροι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, δεν μπορούν να πάνε πουθενά, άρα μπορούν με σχετική ασφάλεια μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία.

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται το σκληρό lockdown έως τις 6/01

Τι άλλο μπορεί ν´ανοίξει από τις 15 Ιανουαρίου και μετά

Τι άλλο έχει συζητηθεί και μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί; H κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει δειλά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό από τις 15 του μήνα και έπειτα.

Επίσης αυτό που αναμένεται να ανοίξει σίγουρα είναι το ραντεβού για ψώνια μέσα στο κατάστημα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε μέσα στο κατάστημα, δε θα είμαστε έξω στο πεζοδρόμιο, θα δοκιμάζουμε το προϊόν που θέλουμε, θα το πληρώνουμε και θα φεύγουμε. Στα μικρά συνοικιακά καταστήματα, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα το οποίο θα έχει κλεισμένο το ραντεβού του.

Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι οι γιορτές να κυλήσουν ομαλά και να μην έχουμε εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Διαβἀστε όλες τις Ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top