Σύνοδος ΕΕ: Θα εργαστούμε για βελτίωση του προσχεδίου διαμηνύει το Μαξίμου

«Δυστυχώς υπάρχουν χώρες που δε θέλουν καθόλου κυρώσεις στην Τουρκία»   

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προσέλευσή του σήμερα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

«Θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε το προσχέδιο των συμπερασμάτων»  διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η «μάχη» στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το ζήτημα της Τουρκίας, μαζί με μία σειρά από άλλα θέματα.

Μητσοτάκης: «Τώρα θα φανεί αν είμαστε πραγματικά αξιόπιστοι ως Ευρώπη»       

«Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και σήμερα χώρες που δεν θέλουν καθόλου κυρώσεις για την Τουρκία. Για μας διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η «μάχη» στη σύνοδο κορυφής και για το ζήτημα της Τουρκίας.  

Να σημειωθεί ότι εκτεταμένα το ζήτημα της Τουρκίας και των κυρώσεων θα συζητηθεί εκτεταμένα στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ. 

Πρόεδρος Ευρωβουλής: Οι 27 να εξετάσουν οικονομικές κυρώσεις κατά Τουρκίας   

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά, θα υπάρχουν συνέπειες και ορίσαμε από κοινού ότι η ημερομηνία λήψης των αποφάσεων θα είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα λοιπόν θα φανεί αν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει» τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top