Πρόεδρος Ευρωβουλής: Οι 27 να εξετάσουν οικονομικές κυρώσεις κατά Τουρκίας

Να σκεφθεί τη χρήση όλων των εργαλείων ζήτησε από τη Σύνοδο Κορυφής

πρόεδρος Ευρωβουλής Σασσόλι

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ.Σασσόλι, με την αφορμή της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.    

Αντίστροφη μέτρηση για Σύνοδο Κορυφής και κυρώσεις στην Τουρκία

Σαφές μήνυμα είχε στείλει νωρίτερα σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας:

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά, θα υπάρχουν συνέπειες και ορίσαμε από κοινού ότι η ημερομηνία λήψης των αποφάσεων θα είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα λοιπόν θα φανεί αν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει»  

Μητσοτάκης: «Τώρα θα φανεί αν είμαστε πραγματικά αξιόπιστοι ως Ευρώπη»

Να σκεφτούν όλα εργαλεία περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων για την Τουρκία, προέτρεψε συγκεκριμένα τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ.Σασσόλι.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, ο Πρόεδρος Σασσόλι τόνισε:  «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη χρήση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, προκειμένου να στείλουμε ένα αξιόπιστο μήνυμα ότι υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, λόγω των δράσεών της, οι προοπτικές επίτευξης θετικού αποτελέσματος μειώνονται γρήγορα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top