Γεννηματά: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπήκε σε καραντίνα για 15 μέρες;

«Ή υπάρχουν μέτρα που τα τηρούμε όλοι ή όχι»

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Open, όπου αναρωτήθηκε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπήκε σε καραντίνα 15 ημερών, αφού είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμός.

«Δέχομαι τηλέφωνα από πάρα πολλούς πολίτες, διότι εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, ενώ στις 14 Νοεμβρίου είχε έρθει σε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο, δηλαδή, ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Και με ρωτούν όλοι αν είχαν περάσει οι ημέρες καραντίνας για τον Πρωθυπουργό. Ή τελικά, υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά για το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα στην Ελλάδα. Πρέπει να σας πω ότι όταν αντιμετώπισα ένα κρούσμα στην οικογένειά μου και μίλησα δημόσια γι’ αυτό, με δύο αρνητικά τεστ, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μου είπε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ -καθώς ζήτησε πρώτα τις οδηγίες και μετά μου απάντησε- θα έπρεπε να μείνω 14 ημέρες σε καραντίνα και μετά να εμφανιστώ στην Βουλή. Με ρωτούν πολλοί αν τελικώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα που η ίδια αποφασίζει», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μητσοτάκης: Αρνητικό το τεστ μετά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο

«Ανεξάρτητα τι είχε απαντήσει τότε το Μαξίμου, το θέμα επανέρχεται στη Βουλή και έχει προκαλέσει ερωτηματικά και θα πρέπει να δοθεί μία απάντηση, γιατί το μήνυμα που δίνεται είναι ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολίτες και για κάποιους πολιτικούς. Εγώ είμαι απέναντι σε αυτή τη λογική. Ή υπάρχουν μέτρα που τα τηρούμε όλοι ή όχι», τόνισε και πρόσθεσε: «Η συζήτηση προφανώς μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού, που είχε έρθει σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα. Όλοι πρέπει να περιφρουρήσουμε τη λειτουργία της Βουλής και όλοι πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι τηρούνται τα μέτρα που αποφασίζονται». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top