Ενημερώνει τα κόμματα ο Δένδιας για τη συμφωνία με τα ΗΑΕ  

Τι προβλέπει η τεράστιας σημασίας συμφωνία

Τα κόμματα ενημερώνει  την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας για τις συμφωνίες που υπέγραψε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα του Κόλπου.  

Δένδιας στον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ: Διάλογος με Τουρκία χωρίς εκβιασμούς και απειλές

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών,  ο κ. Δένδιας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους. 

Δένδιας στη σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της Τουρκίας 

Κατά τις συναντήσεις  θα τους ενημερώσει για την πρόσφατη Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και για τη Συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Τι προβλέπει η τεράστιας σημασίας συμφωνία 
 

Η κολοσσιαίας σημασίας αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Εμιράτα στο Αμπού Ντάμπι, περιλαμβάνει μια πολύ σημαντική ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε ενδεχόμενη επίθεση από τρίτη χώρα. 

Όπως εξήγησε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,   αν η Τουρκία μας απειλήσει, τότε τα Εμιράτα δεσμεύονται να επέμβουν και μας να μας βοηθήσουν! 
Ποιοι είναι, όμως, αυτοί που θα μας βοηθήσουν και πόσο ισχυρός είναι ο στρατός τους; Οι ένοπλες δυνάμεις των Εμιράτων είναι υπερσύγχρονες και εξοπλισμένες με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. 

Η Πολεμική τους Αεροπορία  διαθέτει 78 αμερικανικά F-16, εξοπλισμένα με δυνατούς πυραύλους, αλλά και 68 γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000. Tο καλοκαίρι, στην κορύφωση της κρίσης με την Τουρκία, 4 F-16 από τα Εμιράτα μεταστάθμευσαν στη Σούδα και έκαναν ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 

Αυτό στο εξής θα γίνεται συχνότερα, αφού στη συγκεκριμένη ρήτρα προβλέπεται και  η περιστασιακή στάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης. Πάντως, τέτοια συμφωνία, με τέτοια ρήτρα δεν έχουμε υπογράψει με κανένα Αραβικό κράτος και γενικώς με καμιά άλλη χώρα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top