Ξεκίνησε η κατασκευή των τεσσάρων νέων ελικοπτέρων Romeo

Πιο ισχυρή η χώρα μας στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο

Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Αμερική η κατασκευή των τεσσάρων ολοκαίνουργιων ελικοπτέρων, τα οποία θα ενισχύσουν το Πολεμικό μας Ναυτικό στη μάχη του «ξετρυπώματος» των τουρκικών υποβρυχίων.

Πράγματι, «τα μακριά χέρια» των πλοίων του Στόλου μας - τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού - γίνονται ακόμα πιο ισχυρά. Άρχισε ήδη η κατασκευή των 4 νέων ελικοπτέρων MH-60 ROMEO, που θα ανεβάσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του ελληνικού Στόλου, κυρίως στον εντοπισμό των τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Το συνολικό ποσό της αγοράς ανέρχεται σε 290 εκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει επίσης: οπλισμό, υποστήριξη και εκπαίδευση.

Τα νέα ελικόπτερα ROMEO θα διαθέτουν: υπερσύγχρονες ρουκέτες APKWS, τορπίλες ΜΚ54, πυραύλους HELLFIRE, καθώς και εξελιγμένα SONAR και ηχοσημαντήρες για τον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων.

Το πρώτο ελικόπτερο αναμένεται στη χώρα μας το 2022, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι «τρέχει» ήδη και το πρόγραμμα υποστήριξης των παλιών ελικοπτέρων AEGEAN HAWK του Ναυτικού μας, αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεω του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top