Γεωργιάδης για κράτηση 14χρονου: Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

«Δεν πιστεύω την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου»

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την υπόθεση του 14χρονου μαθητή, που κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), από την Πέμπτη με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ο υπουργός Επενδύσεων, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως δεν πιστεύει την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου.

Κρατείται 14χρονος μαθητής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

«Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα; Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία; Και τον κατηγορεί για κακούργημα, χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Εσείς βγάζετε νόημα σε αυτό;», διερωτήθηκε ο υπουργός.

Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση θα κριθεί σε ελληνικό δικαστήριο.

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Γονέων Χαλανδρίου αναφέρει πως ο μαθητής συνελήφθη για κακούργημα «εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος».

Όπως καταγγέλλει, «κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο δήμος Χαλανδρίου, όπου αναφέρει πως ο μαθητής ήταν εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και βρισκόταν στο μαθητικό συλλαλητήριο εκπροσωπώντας το σχολείο του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top