Αποκαλυπτήρια για την επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην Ελλάδα

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού

Smith και Μητσοτάκης

H νέα επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 11.00.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις, μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith αλλά και τον επικεφαλής της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόση Μιχαλόπουλο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επένδυση υπολογίζεται ότι θα είναι 400 εκατ. ευρώ, αν και η προστιθέμενη αξία της υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 1 δισ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft, μια τον περασμένο Ιανουάριο στο Νταβός, όπου είχε συζητηθεί η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα και ακολούθως τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν αναφερθεί οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.

Επίσης, οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, στις 29/5/20, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top