Κικίλιας: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας

Τι ανέφερε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Βασίλης Κικίλιας

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι σε όσους αμφισβητούν τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας, της μεγαλύτερης κρίσης της δημόσιας υγείας που μπορεί να προκύψει. Η χώρα μας είναι όρθια χάρη στις προσπάθειες της κοινωνίας, των γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων. Με την οργανωμένη προσπάθεια κυβέρνησης και κοινωνίας, η Ελλάδα έχει πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στα σκληρά στοιχεία».

Κικίλιας: Αποφύγετε επαφές με ευπαθή άτομα όσοι επιστρέφετε από διακοπές

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να παίξουν με τη Δημόσια Υγεία, κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο. Χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου ως υπουργός Υγείας και θεματοφύλακας του Εθνικού Συστήματος Υγείας: δεν θα τους επιτρέψω με τη συστηματική υπονόμευση να θέσουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Στο υπουργείο Υγείας παλεύουμε για να κερδηθεί μέρα με τη μέρα, έστω και μια μάχη παραπάνω και να σωθεί ακόμα μια ανθρώπινη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ, να αποδομήσουν με τη απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά τους την προσπάθεια της χώρας για να σωθούν ζωές».

Κικίλιας: «Αναχαιτίσαμε την πανδημία - Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα»

Τι ανέφερε για το ΕΣΥ

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει έτσι ώστε να επεκταθούν όλες οι συμβάσεις όλου του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία μας. Ανέφερε ότι έχουν προσληφθεί πάνω από 6.000 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Τι ανέφερε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Όσον αφορά το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο είναι η ελπίδα. Δεν δέχομαι οι συμπολίτες μου να είναι απογοητευμένοι και στο καναβάτσο ή να πιστεύουν ότι αυτή η τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας θα κρατήσει για πάντα. Η Επιστήμη είναι δίπλα στον άνθρωπο. Όλες οι μεγάλες εταιρείες, δουλεύουν για το εμβόλιο και προσδιορίζουν χρονικά την ολοκλήρωση των φάσεων και άρα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, κάποιες στα τέλη του 2020, άλλες μέσα στο 2021».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top