Προεδρικό: Το «πηγαδάκι» Σακελλαροπούλου – Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis

Ελληνοτουρκικά και Αγιά Σοφιά μονοπώλησαν τις συζητήσεις

Τα ελληνοτουρκικά μονοπώλησαν τις συζητήσεις που έγιναν στα διάφορα… «πηγαδάκια» κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την επέτειο των 46 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η συζήτηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Δεξίωση Προεδρικό 1

Η κυρία Σακελλαροπούλου ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, «εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους».

Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος θέλησε να μάθει, εάν το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι δύο στόλοι. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.

Δεξίωση Προεδρικό 2

Κλείνοντας την συζήτηση η Πρόεδρος παρατήρησε ότι «είμαστε μια χώρα, που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική», ενώ δείχνοντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τόνισε ότι «έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε».

Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ήθελαν να συνομιλήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ανάμεσά τους όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ συζήτηση μαζί του και με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων είχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δεξίωση Προεδρικό 3

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Και η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Προεδρικό

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί για το πώς αισθάνθηκε όταν άκουσε την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, για την οποία οι διεθνείς αντιδράσεις ολοένα και πυκνώνουν κι εκείνος απάντησε «δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο απ΄ ότι όλοι οι Έλληνες».

Δεξίωση Προεδρικό 5

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τους πολικούς αρχηγούς αποσύρθηκαν, όπως είθισται, στο βάθος του κήπου, στο γνωστό κιόσκι, όπου παρέμειναν περίπου μια ώρα και στη συνέχεια, η Πρόεδρος συζήτησε και φωτογραφήθηκε με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, πολιτικούς, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και δημοσιογράφους.

Δεξίωση Προεδρικό 4

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς τους αντιστασιακούς και τους συγγενείς τους, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς ένα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεξίωση Πριεδρικό 6

Στην εκδήλωση στο Προεδρικό παρευρέθηκαν, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος, υπουργοί, βουλευτές, αρκετοί πανεπιστημιακοί, ανώτατοι δικαστικοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών οργανώσεων κι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, δημοσιογράφοι, καθώς και επαγγελματίες, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, πρόσφεραν με αυταπάρνηση στο κοινωνικό σύνολο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top