Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια

«Πολύ προβληματική η συμπεριφορά της Τουρκίας»

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον απόηχο της νέας πρόκλησης από την Τουρκία, με την παράνομη NAVTEX για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως είπε, η τουρκική NAVTEX δεν ήταν έκπληξη, καθώς ήταν από τα σενάρια, που είχαν εξεταστεί.

«Το θέμα τώρα είναι να μην υλοποιηθεί», σημείωσε.

Σε κατάσταση συναγερμού ο ελληνικός στόλος για τη NAVTEX για το Καστελόριζο

Τηλεφώνημα Μέρκελ σε Ερντογάν μετά τη NAVTEX για το Καστελόριζο

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε πολύ προβληματική τη συμπεριφορά της Τουρκίας, που καθιστά πάρα πολύ δύσκολο και το ρόλο του διεθνούς παράγοντα.

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τη Navtex για το Καστελόριζο    

«Σήμερα είναι πολύ προβληματική η συμπεριφορά της τουρκίας και η αξιοπιστία της απέναντι στο διεθνή παράγοντα. Διότι έχουν παρέμβει μια σειρά υπουργοί εξωτερικών ή ακόμη και η γερμανίδα καγκελάριος και έχουν δεχθεί από την πλευρά της Τουρκίας μια κατευναστική απάντηση των ανησυχιών τους και την επόμενη ημέρα βλέπουμε μια κλιμάκωση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται από τον διεθνή παράγοντα ως μια χώρα, που προκαλεί ανασφάλεια και αναστάτωση», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top