Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τη Navtex για το Καστελόριζο    

Σε  ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ φέρνει τη νέα τουρκική  πρόκληση η Ελλάδα 

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν Ν. Δένδιας και Χ. Μάας κατά της Τουρκίας  


Διάβημα στην Τουρκία έκανε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα για τη Navtex για το Καστελόριζο , όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παράλληλα φέρνει το θέμα  ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.  

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου

Στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται συγκεκριμένα: 

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο μέχρι Καστελόριζο και Γαύδο

«Η σημερινή αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα παράνομη τουρκική Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνηση, από πλευράς της, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και των προτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι αρχές μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του ΣΑΗΕ.

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top