Με κυρώσεις από την ΕΕ αντιδρά η Αθήνα στην «άλωση» της Αγίας Σοφίας

Στο τραπέζι η επιβολή οικονομικών μέτρων στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Την κίνηση του Ερντογάν να «αλώσει» την Αγιά Σοφιά σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αντίδραση Ελλάδας και ΕΕ.  

Θλίψη για την Αγιά Σοφιά: Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει τζαμί

«Δεν του λείπουν τα τζαμιά,  3.500 τζαμιά έχει η Κωνσταντινούπολη.  Ήθελε να αποδείξει  ότι είναι μεγαλύτερος ηγέτης και από τον Κεμάλ και ότι ξαναφέρνει την αίγλη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στους Τούρκους που καταρρέουν οικονομικά» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star. 

Δένδιας: Παγκόσμια πρόκληση η απόφαση για την Αγιά Σοφιά    

Όπως πρόσθεσε η ενέργεια του Τούρκου προέδρου δείχνει και κάτι άλλο που μας ανησυχεί, ότι κόβει επαφές με τη Δύση: «Χαρακτηριστικό είναι ότι Μέρκελ, Μακρόν,  η  πρόεδρος της Κομισιόν, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, του είπαν να μην το κάνει και τους αγνόησε.  Που σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να το “τερματίσει” και ενδεχομένως να υλοποιήσει όλες τις απειλές του - και για τις γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης».   

Η Κ. Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:

 «Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια, για κυρώσεις στην Τουρκία . Τόσον καιρό τον χαϊδεύουν αλλά σήμερα ελπίζουμε ότι κατάλαβαν ποιος πραγματικά είναι ο Ερντογάν και να αποφασίσουν να πάρουν το μόνο μέτρο που θα τον πονέσει,  να του κόψουν τα λεφτά. Και εμείς και οι Γάλλοι θα πλειοδοτήσουμε σε  αυτό».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top