Συναγερμός στο Μαξίμου για τα εισαγόμενα κρούσματα και τηλεδιάσκεψη   

Θα συζητηθεί υπό τον Μητσοτάκη το σχέδιο ελέγχων στις πύλες εισόδου

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το "καμπανάκι"¨στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού   

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αυξημένα κρούσματα Covid -19 τις τελευταίες ημέρες, κατά μεγάλο μέρος εισαγόμενα από άλλες χώρες. Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 51 εισαγόμενα κρούσματα, 27 την Πέμπτη και 24 την Τετάρτη.

«Καμπάνα» κινδύνου από την κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού    

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, θα συζητηθεί την  Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 12:30, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  

Μητσοτάκης στους FT: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα»

Κικίλιας στο Star: «Όλα αξιολογούνται καθημερινά»

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 08-07.

Λίγες ώρες πριν, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, είχε τονίσει ότι η Πολιτεία θα πάρει μέτρα όπου χρειαστεί, όπως έγινε και στην περίπτωση των Σέρβων τουριστών.

«Μόλις κρίναμε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα από συγκεκριμένη χώρα κλείσαμε τα σύνορα» σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα από τη Σερβία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα υγειονομικά δεδομένα «να επιτρέψουν να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη φίλη και γείτονα Σερβία».

«Όλα αξιολογούνται καθημερινά και στην πρώτη κρίση,  τον χειμώνα, αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε επίσης ο Υπουργός Υγείας και τόνισε ότι «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και σε κάθε περίπτωση δεν θα την αφήσουμε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας… Μέχρι σήμερα είναι πιο πολλά τα κρούσματα από τις οδικές μεταφορές παρά από τις αεροπορικές επικοινωνίες. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι δυναμικό».  

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος. 

Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top