Τσίπρας: Να είμαστε προσεκτικοί αλλά και να υψώσουμε ανάχωμα στις επιθέσεις

Σχόλιο - απάντηση της ΝΔ: "Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς"

«Ανάχωμα στις επιθέσεις» κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα, παρότι προχώρησε σε μια ακόμη επισήμανση της ανάγκης «να είμαστε όλοι προσεκτικοί», σε δύο αναφορές που ερμηνεύονται ως την απάντηση του, εντός και εκτός του κόμματος, στις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά και τον ρόλο του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.  

Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων για τον στημένο διαγωνισμό  

Όσον αφορά την επέτειο του ενός έτους από την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «δύσκολο» και «σκοτεινό» τον τελευταίο χρόνο.  


Σποτάκι με αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ

«Δεν είναι μια ευχάριστη επέτειος για τον τόπο, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας δύσκολος και σκοτεινός χρόνος. Σκοτεινός για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, σκοτεινός για τη μεσαία τάξη που τόσα πολλά της υποσχέθηκαν, και βέβαια για τους νέους και τις νέες, για τη νεολαία»  τόνισε ο κ. Τσίπρας ανοίγοντας τη συνεδρίαση.

Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου: Οι στόχοι στη 2η χρονιά της κυβέρνησης

 

Όπως πρόσθεσε  "πριν από ένα χρόνο τέτοιο καιρό παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια", "σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα", "με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος", "με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία", "με αναβαθμισμένο το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα “άδεια" δημόσια ταμεία για "πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου", ενώ δήλωσε εκ μέρους όλων "περήφανος" για "όσα άφησαν πίσω".

Όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε να είστε σίγουροι πιο γρήγορα απ' όσο νομίζουν κάποιοι στη διακυβέρνηση του τόπου, ιδίως με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης", είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί, αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω» και ζήτησε: 

«Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη. Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας. Για όσα, με όλα τα λάθη, την απειρία, τις αδυναμίες μας, καταφέραμε ως κυβέρνηση εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό. Για τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία με την οποία ασκήσαμε την εξουσία. 

Για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα. 

Για την υπευθυνότητα με την οποία δεχτήκαμε την ετυμηγορία του λαού και τηρήσαμε την εντολή του, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας».
 

Σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολίασε: 

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top