Ο «Ηρακλής» εντάχθηκε από σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό

Παναγιωτόπουλος: Το Π. Ν. φόβητρο για τους επίδοξους αντιπάλους   

Εντάχθηκε από σήμερα στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΗΡΑΚΛΗΣ,  το οποίο αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή Λασκαρίδη. 

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει δύο μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, μπορεί να μεταφέρει έως 4.500 τόνους στερεού ή υγρού φορτίου, έχει πλήρες εκτόπισμα περίπου 7.000 τόνων, ενώ μπορεί να εκτοξεύσει και κατευθυνόμενα βλήματα Stinger.

Κατά τελετή, στην οποία παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε μήνυμα σε συμμάχους αλλά και επίδοξους αντιπάλους. «Το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Μεσόγειο. Αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για τους φίλους και φόβητρο για τους επίδοξους αντιπάλους» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.  

Παναγιωτόπουλος: Δε συζητάμε με Τουρκία όσο παριστάνει τον «νταή»

Μήνυμα έστειλε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισημαίνοντας στο πλήρωμα:  «Εκτελέστε το καθήκον σας στο έπακρο, σε όλα τα μήκη και πλάτη των θαλασσών, όπου κληθείτε να επιχειρήσετε μεθ' ορμής ακαθέκτου, όταν και όπου απαιτηθεί, σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις αξίες του Π.Ν. και των Ε.Δ.». 

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, υπογράμμισε την ανάγκη ανανέωσης του στόλου.  «Το ότι σήμερα διατηρούμε το αξιόμαχο και μπορούμε να αποτρέψουμε αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη και επιθετική ενέργεια, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε στο διηνεκές, χωρίς ανανέωση και αναβάθμιση του Στόλου μας, ή χωρίς αγορά νέων πλοίων» τόνισε ο ΑΓΕΝ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top