Στεφανής: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν σωστά  

Τι δήλωσε στο Star για την τακτική Ερντογάν ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας  

«Η τακτική Ερντογάν δεν έχει αποφέρει τα επιθυμητά για τον ίδιο αποτελέσματα» τόνισε ο υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.  «Επιχειρώντας να κινητοποιήσει δυνάμεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενεργοποιεί άλλες που στρέφονται εις βάρος του» ανέφερε σχετικά με την αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Γαλλία και άλλες χώρες.             

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι αλλάζει μετά την επικοινωνία τους 

Ο κ.  Στεφανής χαρακτήρισε «πολλά τα μέτωπα τα οποία έχει ανοίξει η Τουρκία σε διαφορετικά επίπεδα» στην περιοχή, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο διαλόγου μαζί της επισήμανε: «Αυτό που λέμε στην Τουρκία είναι ότι μπορούμε να βρούμε κοινό πεδίο συζήτησης, αλλά πρέπει να γίνει σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού και όχι σε πλαίσιο επιβολής».  

Επικρίνει την Τουρκία ο Μακρόν: Παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη

Σχετικά με την ελληνική στάση πρόσθεσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας:   

«Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι να αναλύουμε τις δραστηριότητες της Τουρκίας και τα διαφορετικά  στάδια αντίδρασης. Η χώρα μας θα διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει, την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας μας». 

Όπως συμπλήρωσε, η  πολυμερής ελληνική διπλωματία και η αμυντική διπλωματία κάνει αυτό που πρέπει την ίδια στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν κάθε δυνατότητα και τι μπορεί να κάνουν  «και αν χρειαστεί θα το κάνουν» όπως υπογράμμισε. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι  κάνουν και το κάνουν σωστά» σημείωσε για το ίδιο ζήτημα.   

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της με τις μεταναστευτικές ροές, διαβεβαιώνοντας ότι «η αποτροπή είναι πάρα πολύ ισχυρή και οι ενέργειές μας είναι αποφασιστικές με τη βοήθεια της ΕΕ».  

Όπως δήλωσε ενδεικτικά για χθες Τετάρτη 1/7, έγιναν πάνω από 20 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από διαφορετικά σημεία, με τον αριθμό των ατόμων που το επιχείρησαν να πλησιάζει τα 300. 

«Θα πρέπει να μεταφέρουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι ξέρουμε τι κάνουμε και το κάνουμε σωστά. Με αισιοδοξία πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον» ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέντευξή του στο Star.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top