Αναβρασμός σε Έβρο για άνοιγμα των τελωνείων σε Καστανιές – Κήπους

Για «τεράστιο λάθος» κάνει λόγο ο δήμαρχος Ορεστιάδας

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο Έβρος ενόψει του ανοίγματος των τελωνείων σε Καστανιές και Κήπους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το κλείσιμο του τελωνείου στις Καστανιές είχε αποφασιστεί στις 28 Φεβρουαρίου λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων με πρόθεση να εισέλθουν στη Ελλάδα.

Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

«Είναι τεράστιο λάθος οποιοδήποτε σκέψη για το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανιών. Θεωρώ ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο τελωνείο ο κ. Πέτσας. Μένει να διορθωθεί σήμερα το λεκτικό λάθος που έγινε με τη χθεσινή ανακοίνωση. Κρατάμε πάντως μια επιφύλαξη»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης  στον Maximum FM 93,6.

«Δεν είμαστε κατά του οριστικού κλεισίματος των τελωνείων. Απλά πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε  οικονομικό, έτσι ώστε μα μπορείς να πεις ότι έχω δίπλα μου ένα γείτονα με ανοιχτά σύνορα αλλά σέβομαι και την τοπική οικονομία και κοινωνία», σημείωσε.

Σήμερα η λίστα με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα

να σημειωθεί πως η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί σήμερα μετά την κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ε.Ε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top