Ικανοποίηση Δένδια για τη θέση της Τυνησίας κατά ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη

Τι δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τυνησίας

Νίκος Δένδιας με πρόεδρο Τυνησίας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο  Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τυνησία, για τη θέση του προέδρου της χώρας Kais Saied, κατά των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη

Υπογραφή συμφωνίας θαλάσσιων μεταφορών με την Τυνησία

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο της χώρας την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μεσόγειο. Πρέπει να πω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα την θέση αρχής της Τυνησίας ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων και οι ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη δεν οδηγούν πουθενά, είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και δεν δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον Λιβυκό λαό. Μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτήν την κρίση» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία και την τιμή σήμερα να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Τυνησίας και να έχει μαζί του μια μακρά και ειλικρινή συζήτηση για τις προοπτικές των δύο χωρών. «Για το πώς η Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να βοηθήσει την Τυνησία να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κρίση της πανδημίας COVID-19, την οποία η Τυνησία  αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία,  αλλά και για τη δημιουργία ανάπτυξης στην οικονομία  της Τυνησίας και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της Τυνησίας».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμα: «Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και πάλι τη θέση αρχής της χώρας μου, την ελληνική θέση, δηλαδή ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο».

Τέλος μετέφερε στον Πρόεδρο της Τυνησίας την πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top