Τσίπρας: Αν θέλουν νέο βρώμικο ’89,  εδώ είμαι!    

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση - ΝΔ: Ζητάει και τα ρέστα ο κ. Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας.με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του κόμματος, που πραγματοποιείται σε  αίθουσα του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας 

Πέτσας: Να μιλήσει ο Τσίπρας για τη Novartis – Έπαιζε θέατρο με τον Παππά  

Η ΚΕΑ στη συνεδρίασή της συζητά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για την πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε  ο κ. Τσίπρας στα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με την Προανακριτική για τη Novartis, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο», όπως υποστήριξε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας»  που «δεν αρκείται στη παραποίηση, αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους». 

Παπαγγελόπουλος: Τιμή μου και καμάρι μου που με εμπιστεύθηκε ο Τσίπρας    

Πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα  ο κ. Τσίπρας: «Τους έχω πει  πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν.

Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω».

Οι «καυτοί διάλογοι» με τον Παππά που κατέθεσε ο Μιωνής     

Σκάνδαλο Novartis

Όσον αφορά το ζήτημα της Novartis, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Χθες για παράδειγμα, βγήκε μια είδηση κόλαφος για την υπόθεση της Novartis,

Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογώντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων και δέχθηκε να πληρώσει στο Αμερικανικό δημόσιο 310 εκ ευρώ. Και αντί η είδηση να είναι ότι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η Novartis, αντί η είδηση να είναι τα 310 εκ για τη διαφθορά και τις μίζες την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά: Συμβιβάστηκε η Novartis, δεν υπάρχει πια σκάνδαλο... Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι : Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Επίθεση στον Μητσοτάκη  και για την οικονομία  

Ο κ. Τσίπρας  άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκης και για την οικονομική κρίση. 

«Σας μιλώ ειλικρινά, δεν φανταζόμουν ούτε εγώ ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε καταφέρει τόσο μεγάλο πλήγμα στις προοπτικές μιας χώρας, την οποία για πέντε χρόνια, παλέψαμε να βγάλουμε από μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση...Ήταν λοιπόν λογική εξέλιξη, να φτάσουμε σήμερα εδώ. Με μια κυβέρνηση να ανακοινώνει 16% ύφεση για το τελευταίο τρίμηνο και 10, 11, 12% - ποιος ξέρει- για το έτος, χωρίς όμως να αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη για αυτό. Νούμερα ασύλληπτα, που δεν είδαμε ούτε στα πρώτα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Και πέρα από τα νούμερα, ποια είναι σήμερα η εικόνα στη χώρα; Επιχειρήσεις που επιχειρούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς καμία στήριξη και χωρίς ρευστότητα. Επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν καν μετά το lockdown και χιλιάδες άλλες που δίνουν μάχη για να μην έχουν την ίδια τύχη το χειμώνα. Νησιά άδεια. Εργαζόμενοι που απολύονται ομαδικά. Νοσοκομεία που βαράνε διάλυση, αφήνοντας ακόμα και μικρά παιδιά στο έλεος του Θεού».

Συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Αντί για μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της και εργάζεται άοκνα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, έχουμε ένα χάρτινο τσίρκο, όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι από τις Τρύπες. Ένα χάρτινο τσίρκο που ενδιαφέρεται μόνο για το show. Μόνο για την εικόνα και τη ματαιοδοξία του καθενός που το απαρτίζει. 'Ανθρωποι που δεν βλέπουν τίποτα πέρα από τους κόλακες που τους περιτριγυρίζουν...υπάρχει όντως ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση παίρνει άριστα. Και είναι ο τομέας της προπαγάνδας. Εκεί οι άνθρωποι είναι ασύλληπτοι. Έχουν στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή προπαγάνδας και λάσπης τους. Καλολαδωμένη, συντονισμένη, χορτασμένη με εκατομμύρια ευρώ, με ειδικότητα να κάνει το άσπρο-μαύρο. Και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης να ερευνήσει κανείς πως είναι δυνατόν τόσα πολλά μέσα να συντονίζονται τόσο γρήγορα και τόσο αυτόματα στη παλέτα ενός αόρατου αρχισυντάκτη που δίνει το ρυθμό».

Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και  χαρακτήρισε αναγκαίο το άνοιγμα του κόμματος:
 «Χρειαζόμαστε δίπλα μας και νέους συναγωνιστές στη πρώτη γραμμή. Ανθρώπους που η πορεία τους στις τοπικές κοινωνίες, στον επιστημονικό ή επαγγελματικό τους χώρο, είναι αναγνωρισμένη από τη κοινωνία. Χρειαζόμαστε επίσης και νέους τρόπους επικοινωνίας και παρέμβασης, πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτά που θεωρούνταν τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το βασικό υλικό όμως, είναι να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε. Να εξελιχθούμε. Να δοκιμαστούμε στα ερωτήματα που μας βάζει το 2020. Όχι σε αυτά που κρίθηκε ο καθένας 10 ή 20 χρόνια πριν. Να μη φοβηθούμε ένα κόμμα ανοιχτό, με μεγαλύτερη τόλμη και περισσότερη δράση. Όχι κόμμα των μηχανισμών. Ούτε καν κόμμα μόνο των μελών του. Αλλά κόμμα ανοιχτό σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Κόμμα επιτελείο και εργαλείο της κοινωνικής πλειοψηφίας. Κόμμα που ζει και αναπνέει με τη ζωντανή σχέση και από τη ζωντανή σχέση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της προόδου».

Σχόλιο της ΝΔ για την ομιλία του κ. Τσίπρα

Σε σχόλιό της η ΝΔ για την ομιλία του κ. Τσίπρα αναφέρει:  

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Ν. Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, κατά της κυβέρνησης, ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Έλληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top