Μητσοτάκης στον Μπορέλ: Φυλάμε αποφασιστικά τα σύνορα της ΕΕ

«Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες κατά της χώρας μας»    

Τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που φυλάσσονται με μεγάλη αποφασιστικότητα τονίστηκε κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη  σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζόζεπ Μπορέλ.   

Δένδιας από Καστανιές: Σύνορα της ΕΕ τα ελληνικά σύνορα

Προηγουμένως, ο κ. Μπορέλ είχε επισκεφθεί τον Έβρο συνοδευόμενος από τον υπουργός Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στέλνοντας και ο ίδιος μήνυμα ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.  

Στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό  που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, υπογραμμίσθηκε ακόμα ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα θα είναι διαρκής όπως εκδηλώθηκε -με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο- και τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο. 

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπορέλ. 

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στις Καστανιές, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι είναι καθήκον του να επισκέπτεται την Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στην προστασία της κυριαρχίας της χώρας μας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων. Σημείωσε ότι μία από τις αποστολές του είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η οικοδόμηση ενός ελάχιστου επιπέδου διαλόγου και εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Πάντοτε επιδιώκουμε μία εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές μας, ειδικά την Τουρκία. Η εμπιστοσύνη είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και για να αρχίσει η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντικό η Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες που ξεκάθαρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και, φυσικά, επίσης τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top