Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους που προκάλεσε σάλο

Έντονη αντίδραση από ΕΣΗΕΑ - Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Σάλο έχει προκαλέσει σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους.

Με τον τίτλο «Πόσο στοιχίζει ο Μωυσής», το σποτ περνάει το κεντρικό μήνυμα ότι οι ειδήσεις αγοράζονται!

Η παρουσιάστρια ξεκινάει να λέει τις ειδήσεις και μόλις αναφέρεται στον πρωθυπουργό, ξεκινά να «βρέχει» χρήματα. Μόλις, λέει «ο πρωθυπουργός μας», πέφτουν ακόμη περισσότερα χρήματα, ενώ με χαρακτηρισμούς, όπως «ο Κυριάκος μας», «ο σωτήρας μας», ανοίγουν οι ουρανοί με 50ευρα.

«Δημήτρη ήσουν λάθος»: Άδειασε τον Παπαδημούλη ο Τσίπρας

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως «επίθεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης Μέσων Ενημέρωσης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού.

Αντίδραση από ΕΣΗΕΑ, δημοσιογραφικές παρατάξεις και δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε αργά το βράδυ με επιστολή στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» Πάνο Σκουρλέτη.

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.»

Με ανακοίνωσή της η «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» καλεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ «να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κόμμα που ως κυβέρνηση έκλεισε το Mega, προσπάθησε να εξαφανίσει το ΔΟΛ, εξαθλίωσε το δημοσιογραφικό κλάδο και συναλλάχθηκε με εκλεκτούς του εργοδότες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μιλά σε τηλεοπτικό του σποτ για ειδήσεις που εξαγοράζονται» αναφέρει η δημοσιογραφική παράταξη.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση και πολλών δημοσιογράφων, ανάμεσά στους οποίους είναι και πρώην πολιτευτές της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Σατιρικό» το σποτ, «επιλεκτική ευαισθησία» από την ΕΣΗΕΑ

Απαντώντας στη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «σατιρικό σποτ», ενώ κατηγορούν την Ένωση για «επιλεκτική ευαισθησία».

«Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αναλυτικά το άτυπο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top