Τουρκική φρεγάτα απείλησε γαλλικά και ιταλικά πολεμικά νότια της Κρήτης

Παρέμβαση Μόσχας: «Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»

Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Πληροφορίες θέλουν τουρκική φρεγάτα να απείλησε Νατοικά πολεμικά νότια της Κρήτης. Η Αθήνα «κυκλώνει» την Άγκυρα με μπαράζ διπλωματικών επαφών που ξεκινά από αύριο. 

Όπως αποκάλυψε η κρητική εκπομπή «Αντιθέσεις», τουρκική φρεγάτα «lock-αρε» πλοία συμμαχικών – Νατοϊκών χωρών νότια της Κρήτης, όταν αυτά έσπευσαν στην περιοχή για να ελέγξουν εάν μεταφέρονταν οπλικά συστήματα στη Λιβύη.

Δένδιας για συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας: «Η Ελλάδα μεγαλώνει»

Με νέο όπλο στη διπλωματική του φαρέτρα την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας, ο Νίκος Δένδιας στέλνει ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δένδιας: Τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή αναγνωρίζονται εμπράκτως

«Η Ελλάδα μεγαλώνει. Γίνεται πιο ισχυρή και αποδεικνύει ότι το δίκαιο των θέσεών της, ταυτισμένο με το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παρέμβαση Μόσχας: «Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσεται και η Ρωσία, η οποία -εν αντιθέσει με τη γείτονα- αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. 

«Ο μοναδικός φάρος για μας εδώ είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ των νησιών, η απαγόρευση της απειλής ή χρήσης βίας είναι αυτονόητα πράγματα» δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα. 

Αυτή η τοποθέτηση ίσως ενόχλησε την Άγκυρα. Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως αναβλήθηκε αιφνιδίως η επίσκεψη των Ρώσων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στην Τουρκία.

Η εξωτερική πολιτική της Αθήνας «κυκλώνει» την Άγκυρα

Από αύριο η Αθήνα ξεδιπλώνει μια δυναμική στρατηγική απέναντι στην Άγκυρα με την αρχή να γίνεται αύριο Δευτέρα, όπου θα υπάρξει τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι. 

Στο Παρίσι αύριο ο Νίκος Δένδιας για να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του

Θα ακολουθήσει την Τρίτη η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, ενώ την Πέμπτη, ο υπουργός εξωτερικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο.

Την Παρασκευή, η Αθήνα θα «κυκλώσει» την Άγκυρα καιστην Ευρώπη, αρχικά με τη σύνοδο υπουργών κι ύστερα με τη σύνοδο κορυφής, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top