Γεωργιάδης: Δύσκολα θα περάσει την κόκκινη γραμμή ο Ερντογάν

«Αν τουρκικό σκάφος φτάσει στην υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

«Ανησυχούμε και προετοιμαζόμαστε. Πιστεύω, όμως, ότι πάρα τις μεγάλες κουβέντες του, ο Ερντογάν δύσκολα θα περάσει την κόκκινη γραμμή», εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε στον Σκάι, «εάν τουρκικό ερευνητικό ή γεωτρητικό σκάφος φτάσει στην υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία».

Κορωνοϊός: Έτοιμη για τοπικά lockdown η κυβέρνηση, εάν υπάρξει έξαρση

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το σενάριο θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι: «Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό πολιτικό και γενικό, και έχει κάθε συμφέρον να εξάγει το πρόβλημα της σε άλλους. Μας συμφέρει η ειρήνη και η ηρεμία ως χώρα, αλλά αν κάποιος ντε και καλά αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία δε θα έχουμε και πολλές επιλογές».

Δένδιας: Μεγάλωσαν τα σύνορα της χώρας μας

«Ουδέποτε πίστευα ότι, αν χρειαστεί να βρεθούμε σε περιπέτεια με την Τουρκία, θα έρθουν άλλοι να πολεμήσουν για μας. Γι’ αυτό πηγαίνουμε στρατό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία», πρόσθεσε.

Νέο χτύπημα στο τουρκολιβυκό μνημόνιο ετοιμάζει η Ελλάδα

Τέλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ είπε πως «καμία παραχώρηση δεν έγινε προς την Ιταλία, ούτε το αντίθετο έγινε. Η συμφωνία χαιρετίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα με θερμά λόγια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top