Ανεβάζει τους τόνους αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Εκκλησία 

Οι ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν κανονικά και με πιστούς οι ναοί 

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση η Εκκλησία, με τους Ιεράρχες να ζητούν να ανοίξουν κανονικά οι ναοί με πιστούς και όχι μόνο για ατομική προσευχή. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, δε δίστασε σήμερα να μιλήσει ακόμα και για εκτροπή.  

ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

«Τι είναι άραγε η εκκλησία; Σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια; Νοιώθουμε ότι υπάρχει μια εκτροπή απέναντι στην παραδοσιακή εξουσία που είναι η Εκκλησία» σχολίασε συγκεκριμένα μιλώντας στον Σκάι,  ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου την απόφαση της Πολιτείας να μην ανοίξουν ακόμα κανονικά οι εκκλησίες για την τέλεση λειτουργιών. 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ : ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

«Νομίζω ο ίδιος θα δώσει διευκρινίσεις. Δεν το εννοούσε έτσι» τόνισε μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν άξιζε να πει κάτι τέτοιο». 

Σ. ΠΕΤΣΑΣ : ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Στο πλαίσιο το οποίο συζητείται μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. μιλώντας στην ΕΡΤ1.      

«Το επόμενο χρονικό διάστημα -σε ένα πλαίσιο, το οποίο συζητούμε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το οποίο θα έχει κανόνες και μέτρα προστασίας- θα υπάρξει και η δυνατότητα παρουσίας του ποιμνίου στις εκκλησίες» τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Η Κυβέρνηση θα ανοίξει τους ναούς στις 4 Μαΐου. Όμως,  οι πιστοί θα ανάβουν μόνο ένα κερί και θα φεύγουν. Ο επίτροπος κάθε εκκλησίας θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή συνωστισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top