Δύο ελληνικές βιομηχανίες σε Θράκη- Λάρισα παράγουν 9 εκατ. μάσκες τον μήνα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη και για τον αθλητισμό 

Πάνω από 300.000 χειρουργικές μάσκες την ημέρα, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν δύο ελληνικές βιομηχανίες σε Θράκη και Λάρισα, που προσαρμόστηκαν σε χρόνο ρεκόρ στις κατεπείγουσες ανάγκες της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη των επιχειρήσεων, ξεναγήθηκε διαδικτυακά στους χώρους παραγωγής. 

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Οι πολίτες του βορρά να κάνουν τουρισμό στον νότο

«Θέλω πραγματικά από καρδιάς να σας συγχαρώ για την ταχύτητα με την οποία κινηθήκατε και για το γεγονός πια ότι “παντρεύονται” δύο σημαντικές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, με μεγάλη προϋπηρεσία στον κλάδο, με εξαιρετική φήμη εντός και εκτός Ελλάδας, για να μπορούν να παράγουν πρώτες ύλες και κυρίως μάσκες χειρουργικές, που τόσο μας είναι και θα μας είναι απαραίτητες, σε χρόνο ρεκόρ και σε ποσότητες πολύ σημαντικές για να καλύψουν ένα όχι ευκαταφρόνητο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, αλλά γιατί όχι, και της αγοράς του εξωτερικού» είπε ο Πρωθυπουργός.

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Οι δύο ελληνικές βιομηχανίες παράγουν 9 εκατ. μάσκες τον μήνα

Με εξαγωγές σε 80 χώρες, οι δύο βιομηχανίες στη Θράκη και στη Λάρισα κινήθηκαν αστραπιαία μόλις φάνηκε ότι ο κορωνοϊός θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του. 

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε το κλίμα στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη απεξάρτησης της Ευρώπης από τις εισαγωγές ιατρικού εξοπλισμού. 

«Αυτό λοιπόν το οποίο αποτελεί ακόμα σχέδιο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση, εσείς με τη δική σας ευρηματικότητα, την ταχύτητα και αναλαμβάνοντας και ένα επιχειρηματικό ρίσκο, το κάνετε, ήδη, πράξη» κατέληξε ο Πρωθυπουργός. 

Τηλεδιάσκεψη για τον αθλητισμό 

Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε σήμερα και σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top