Ζαχαράκη: Εντός των ημερών το τελικό σχέδιο για τα σχολεία

Τι είπε για τηλεκατάρτιση και αλλαγές στην Παιδεία

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις αλλαγές στην Παιδεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
«Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Στις επόμενες μέρες θα μάθουμε το τελικό σχέδιο. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, με σύνολο ανακοινώσεων που έχουν να κάνουν με την επαναφορά στην κανονικότητα» επεσήμανε η υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία; Γρίφος για δυνατούς λύτες το άνοιγμά τους

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. 

Παράλληλα, η υφυπουργός επισήμανε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν σε μικρότερη ύλη. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, αναφορικά με την ομαλή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Για την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης

«Το θέμα λύθηκε με αποφασιστικότητα, έγκαιρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολύ βασικά ζητήματα» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Βρούτσης: Τέλος η τηλεκατάρτιση αλλά θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες  

Αλλαγές στα σχολεία

Επιπλέον, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο για τα σχολεία, που ότι παρουσιάστηκε χτες. 
«Θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και αυτό θα το πετύχουν με ενσωμάτωση νέων θεματικών από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Τα παιδιά θα μάθουν για επιχειρηματικότητα, εθελοντισμό, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» ανέφερε και τόνισε ότι σκοπός είναι να μην επικεντρώνονται τα παιδιά στην προετοιμασία για τις πανελλαδικές.

Μεγάλες αλλαγές σε πρόγραμμα σχολείων και εξετάσεις από την Κεραμέως  

Τέλος, συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές στη βάση του 10 θα αφορά στα μαθήματα που εξετάζονται ενδοσχολικά και γενικότερα οι αλλαγές θα αφορούν στη νέα χρονιά 2020-2021.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top