Mαξίμου: Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων - Ίσως έρθουν νέα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι αποφασίστηκε και πού ενδέχεται να υπάρξει αυστηροποίηση 

Μέγαρο Μαξίμου

Σε  διευρυμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με υπουργούς  και την Επιτροπή Τσιόδρα εξετάστηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό,  ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη ο Βαρουφάκης που πήγε στην Αίγινα 

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες:  

•    Σε διόδια, εθνικές, παραδρόμους,  λιμάνια, αυστηρούς έλεγχοι, 300 πρόστιμο,  αφαίρεση πινακίδων, επιστροφή στον τοπο κατοικίας.
•    Αν υπάρξει οποιοδήποτε δείγμα αύξησης μετακίνησης  λόγω  της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα στις γειτονιές, πλατείες κλπ. θα εξεταστεί αυστηροποίηση περιορισμών και θα επανέλθει το σενάριο για περιορισμένο χρόνο και περιορισμένες φορές  εξόδου από το σπίτι τη μέρα.
•    Η επιδημιολογική εικόνα έχει καλή εξέλιξη. Κρούσματα και διασωληνωμένοι ασθενείς  κινούνται σε επίπεδα που δημιουργούν προοπτική βελτίωσης της κατάστασης το επόμενο διάστημα, αλλά  για να μην τεθεί αυτή σε κίνδυνο πρέπει να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή  των μέτρων ή και επέκτασή τους αν χρειασθεί.
•    Δεν μπορούμε να μιλάμε για απόσυρση μέτρων σε καμία περίπτωση πριν τις Απριλίου αλλά και τότε  η διαδικασία που θα ξεκινήσει θα είναι αργή και μακρόσυρτη  και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των απαγορεύσεων ευλαβικά έως τότε.

Ο πρωθυπουργός είχε στη συνέχεια τηλεδιάσκεψη με το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top