Νέα δημοσκόπηση: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 46%

Διαφορά 12,1% ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open TV.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,6% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5% και στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 5,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 2,8% και το ΜέΡΑ 25 με 2,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10%.

Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 13,3%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,6%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 5,2%, η Χρυσή Αυγή 3%. Και το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 46% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το 22% απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 26% απαντά κανένας από τους δύο.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50% των θετικών γνωμών και το 39% των αρνητικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 24% των θετικών γνωμών και το 64% των αρνητικών. Η Φώφη Γεννηματά έχει το 15% των θετικών γνωμών και το 65% των αρνητικών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας λαμβάνει 16% των θετικών γνωμών και το 62% των αρνητικών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος λαμβάνει το 14% των θετικών γνωμών και το 69% των αρνητικών ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 10% θετικές γνώμες και 74% αρνητικές.

Κορωνοϊός - Προσφυγικό

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να  απαντήσουν και στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι ο κοροναϊός και το προσφυγικό. Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι είστε επαρκώς ενημερωμένος/η για τον κοροναϊό το 79% απαντάει θετικά και το 16% αρνητικά.

Παράλληλα, το 60% απαντάει αρνητικά στο ερώτημα εάν «θα δεχόσασταν τη λειτουργία κλειστών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή σας» ενώ το 32% απαντάει θετικά. Επιπλέον το 41% των ερωτηθέντων απαντάει ότι είναι σωστό να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά του Αιγαίου και το 38% στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά το 48% θεωρεί λανθασμένο να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο ενώ το 26% απαντούν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι. Καθόλου ικανοποιημένοι απαντάει το 21% των ερωτηθέντων ενώ λίγο απαντάει το 12%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top