Ούτε ο πρέσβης της Τουρκίας Ερτσίγες δεν πιστεύει στα σύνορα με τη Λιβύη!

Ψυχρολουσία στην Άγκυρα από τα όσα δήλωσε στις ΗΠΑ ο πρέσβης

Χάρτης Μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης

Αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία δήλωση του  Γενικού Διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας του ΥΠΕΞ, Πρέσβη Τσαγατάι Ερτσίγες, στην Ουάσιγκτον, ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλ, ενώ στην ίδια συνάντηση υπονόησε ότι αμφισβητεί και ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα και με τη Λιβύη. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υπό τον τίτλο “Προκάλεσε ψυχρολουσία”, δημοσιεύει και σχετικό χάρτη με θαλάσσια σύνορα τόσο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης όσο και μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. 

Συμφώνησαν με Δένδια και οι Ιταλοί: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, προκληθηκε μεγάλο σκάνδαλο επειδή στο συνέδριο της Οργάνωσης Τουρκικής Κληρονομιάς στις 18 Φεβρουαρίου ο Τούρκος Πρέσβης δεν υπερασπίστηκε τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ ο Τσαγατάι Ερτσίγες κατά την παρουσίαση της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ανέφερε: “Σας τα λέω αυτά επειδή μου ζητήθηκε να σας τα πω» και στη συνέχεια έδειξε τα τουρκο-λιβυκά σύνορα, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πω (ότι είναι) θέση της Τουρκίας. Επειδή εκπροσωπώ τη χώρα μου και το μόνο που μπορώ να πω ότι αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας». Όπως σχολιάζεται ο Ερτσίγες υπονόησε ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει πως το τουρκο-λιβυκό σύνορο είναι σωστό.

Eπιμένει η Άγκυρα: Θέλει γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου και Λιβύης!

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα προβεί σε παρόμοια συμφωνία και με το Ισραήλ, ο Τσαγατάι Ερτσίγες απάντησε: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει συνεργασία». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος αξιωματούχος υπονόησε ότι αντιτίθεται στη συμφωνία με το Ισραήλ. “Η απάντηση αυτή ήταν μια ψυχρολουσία για μένα. Ήταν απάντηση που δεν την περίμενα”, δήλωσε στη Γενί Σαφάκ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπογάζιτσι Γκιουργκάν Κουμπάρογλου,  ο οποίος είχε υποβάλει την ερώτηση.

Δένδιας από τον Λίβανο: Οι Άραβες αντιδρούν στα νέο-οθωμανικά σχέδια

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top