Fast track αποφάσεις για άσυλο σε λιγότερο από μήνα

Μηταράκης: Σημαντικά για την ασφάλεια των πολιτών τα κλειστά κέντρα

Κέντρα κράτησης για προσφυγικό

Σε ρυθμούς fast track γίνονται πλέον οι διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας για το μεταναστευτικό στον Σκάι, «από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό, πως οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο – Απρίλιο, θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών.

Κάτοικοι Αιγαίου: Ηχηρό «Όχι» στις νέες δομές προσφύγων

Λέσβος: Συνεχίζουν να αντιδρούν οι κάτοικοι – Απέκλεισαν δρόμους

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως πλέον «έχουμε απόλυτη συστηματικότητα στις επιστροφές», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των κλειστών κέντρων στα νησιά: «Τα κλειστά κέντρα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για την ασφάλεια των πολιτών και για τη λειτουργία του ασύλου και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά να στείλουν το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι».

«Η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας»

Μιλώντας, εξάλλου, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός είπε  πως «η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας».

«Η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί» προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης, τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης προειδοποίησε ότι κάθε παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού των μελλοντικών κλειστών κέντρων, θα επηρεάσει αρνητικά την αίτηση ασύλου και θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top