Λέσβος: Συνεχίζουν να αντιδρούν οι κάτοικοι – Απέκλεισαν δρόμους

«Όχι» στις νέες δομές προσφύγων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων των περιοχών που θα φιλοξενήσουν τα νέα κλειστά κέντρα και οι εργασίες για την κατασκευή τους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Κάτοικοι Αιγαίου: Ηχηρό «Όχι» στις νέες δομές προσφύγων

Ωστόσο υπάρχει η πίστη ότι θα βρεθεί τελικά στο μεταναστευτικό μία κοινή γραμμή με την τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Στη Λέσβο, μηχανήματα του δήμου έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο μεταναστών στον Μανταμάδο της Λέσβου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέα χοτ σποτ. 

Έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από την πορεία για το μεταναστευτικό

Πάντως την πρόθεσή τους να συζητήσουν δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες, αν πεισθούν  ότι τα νέα κέντρα δε θα λειτουργήσουν παράλληλα με τα παλιά. 

Περιφέρεια Β.Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία για το προσφυγικό

Στη Σάμο οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στην τοποθεσία Ζερβού, 7χλμ από το Βαθύ, έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα 100 κοντέινερ. Η κυβέρνηση έχει επιτάξει 100 στρέμματα για τη δημιουργία κέντρου χωρητικότητας 5000 ατόμων.

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει πως μέχρι το καλοκαίρι η κατάσταση στα νησιά θα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που βιώνουμε σήμερα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top