Κάτοικοι Αιγαίου: Ηχηρό «Όχι» στις νέες δομές προσφύγων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νησιωτών στην Αθήνα

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα όσα έγιναν στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Αιγαίου στο κέντρο της Αθήνας.

Με ένα ηχηρό «όχι» κάτοικοι και φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο εσωτερικών. Αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει νέες κλειστές δομές για μετανάστες στα νησιά τους. 

Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Επτά συλλήψεις για «ελέγχους» στους δρόμους

«Δεν κάνουμε πίσω. Ζητάμε, σήμερα κιόλας, η κυβέρνηση να άρει την επίταξη για να μπορέσουμε να συζητήσουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Μυτιλήνη: Μετανάστες βεβήλωσαν εκκλησάκια στη Μόρια

Σε θέση μάχης οι νησιώτες

Πάνω από διακόσιοι νησιώτες έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας δείχνοντας, ότι έχουν πάρει ήδη θέση μάχης.

Όπως ισχυρίστηκαν, η κατάσταση είναι δραματική και «Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Η πόλη έχει γίνει απροσπέλαστη, ο ξένος πληθυσμός στην Σάμο μιάμιση φορά πάνω από τον τοπικό πληθυσμό».

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στη Χίο.

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν και οι κάτοικοι στο Μανταμάδο της Λέσβου και λένε «όχι» στην επίταξη 261 στρεμμάτων στην θέση Καράβα - Καβακλή για την δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών και περνούν σε διήμερο αποκλεισμό.

Μυτιλήνη: Επι πληρωμή πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις σε μετανάστες!

«Όχι» και από τους κατοίκους της Χίου

Προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι της Χίου άπλωσαν κόκκινα πανιά στην πλαγιά στο σημείο που θα κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο σχηματίζοντας τη λέξη «ΌΧΙ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top