Nέο γύρο συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας για τα ΜΟΕ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Επισκέψεις Νίκου Δένδια σε Ιταλία-Μάλτα

Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα ξεκινάει σε λίγες μέρες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο να πέσει η ένταση σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Τούρκοι αξιωματούχοι θα έρθουν στη χώρα μας.

"Τώρα ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων στο πλαίσιο των ΜΟΕ σε τεχνικό-στρατιωτικό επίπεδο. Ελπίζουμε να εξελιχθούν ομαλά. Θα φιλοξενηθούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, 17 ή 21 Φεβρουαρίου κάπου εκεί" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Η Κυβέρνηση θέλει να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ακόμα και σε περιόδους έντασης.

"Αυτό που έχει σημασία, όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός είναι να υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ακόμα και σε περιόδους έντασης, ιδίως σε περιόδους έντασης" τόνισε.

Επισκέψεις Νίκου Δένδια σε Ιταλία-Μάλτα

Ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας συνεχίζεται, με τον Νίκο Δένδια να επισκέπτεται σήμερα τη Ρώμη, όπου θα συζητήσει με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο για τις εξελίξεις σε Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο. Αύριο θα μεταβεί στη Βαλέττα, όπου θα δει τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας. 

Στη Λευκωσία σήμερα ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών 

Στη Λευκωσία φτάνει σήμερα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον (ΦΩΤΟ), ο οποίος θα συζητήσει με υπουργούς της Κυπριακής Κυβέρνησης για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Μαίνονται οι μάχες μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ Συριακών και Τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Ιντλίμπ, με τον Ερντογάν να θεωρεί ότι η Μόσχα ανέχεται, αν δεν υποστηρίζει, τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top