Αγγελής: Σχεδίαζαν προφυλάκιση τριών πολιτικών για τη Novartis!

Τι κατήγγειλε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γιάννης Αγγελής

Σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών πριν από τις εθνικές εκλογές κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής. Ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς κατέθεσε συμπληρωματικά στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση NOVARTIS. 

Ο Γιάννης Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πριν από τις εκλογές για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε ο ίδιος με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. 
Δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος  διενεργεί την έρευνα διαβίβασε αντίγραφο της κατάθεσης του κ.Αγγελή στη Βουλή.

Ο Ι. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, της απέδωσε ανεπάρκεια και δόλο. Φέρεται να είπε ότι από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Υπόθεση Novartis: Τι απαντά η Τουλουπάκη στις καταγγελίες Αγγελή

Όταν ρωτήθηκε ξανά ποιος είναι ο Ρασπούτιν ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε εκ νέου στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομα του και του το είχαν πει. 

Εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς του, καθώς ήταν σε γνώση της όλα τα παραπάνω.

Πόλεμος μεταξύ εισαγγελέων: H απάντηση Τουλουπάκη στον Αθανασίου

Ο Ι. Αγγελής εξέφρασε και την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία, όπως φέρεται να είπε, εμπιστεύονταν και είχε στενότατη συνεργασία. Φέρεται να είπε: «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top