Αποκάλυψη Star: To παρασκήνιο της επιστολής Πομπέο υπέρ της Ελλάδας

Στέλνει Patriot η χώρα μας στην αντίπαλο της Τουρκίας Σαουδική Αραβία

Το διπλωματικό παρασκήνιο της επιστολής Πομπέο για τη στήριξη της Ελλάδας αποκάλυψε  η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Ο Πομπέο έστειλε επιστολή στήριξης σε Μητσοτάκη

«Αυτήν την επιστολή τη ζητούσαμε από τους Αμερικανούς από τον Οκτώβριο. Ήρθε χτες το βράδυ.  Θέλαμε να καταγράφεται ότι οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία ουσιαστικά να απέχει από  "πράξεις ή προκλητικές διακηρύξεις"» τόνισε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η οποία υπενθύμισε και την αναφορά του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι «δε θέλουμε κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή».

  ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Πομπέο δε λέει κάτι καινούριο

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως είναι ένα πολύ καθαρό μήνυμα στον Ερντογάν ότι η Ουάσιγκτον έχει διαλέξει  στρατόπεδο. 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ PATRIOT ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ  

 Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και σε μία ακόμη κίνηση της Ελλάδας στη διπλωματική σκακιέρα, με τον «δανεισμό» μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στη Σαουδική  Αραβία.  

Όπως εξήγησε η αποστολή τους γίνεται «γιατί μας το ζήτησαν οι Αμερικανοί, για τη φύλαξη πετρελαϊκών στόχων από το Ιράν,  αλλά και γιατί είναι εξαιρετικά τεταμένες οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας - Τουρκίας για τον έλεγχο της Μέσης ανατολής και του μουσουλμανικού κόσμου. Και εμείς ποντάρουμε πια σε οποίον είναι αντίπαλος του Ερντογάν».  

Η επικεφαλής του πολιτικού - οικονομικού ρεπορτάζ του Star ανέφερε επίσης ότι την Παρασκευή αναμένεται ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών στην  Αθήνα για να συζητηθεί η συμφωνία και τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Σαουδικη Αραβία.  K;a

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top