Στην ακριτική Κάσο ο Πρωθυπουργός- Το ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα

 «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα με κάθε μέσο»

Στην ακριτική Κάσο βρέθηκε σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή την προκλητικότητα της Άγκυρας.
 

Κάλαντα: Tα έψαλαν στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο νησί με ελικόπτερο και στο αεροδρόμιο τον περίμεναν νέοι, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του νησιού.

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εθνικά δίκαια και την εθνική της ακεραιότητα με κάθε μέσο

 «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εθνικά δίκαια και την εθνική της ακεραιότητα με κάθε μέσο» είπε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. «Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις που ξαγρυπνούν προκειμένου εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι».

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την ανταλάτευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα  δίκαια και την εθνική ακεραιότητά μας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, αγάπης και ειρήνης και η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Ένα μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλευρό των κατοίκων και των ενόπλων δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών»  όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν.

Περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά

Οι κάτοικοι της ακριτικής Κάσου υποδέχτηκαν με παραδοσιακά τραγούδια τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρακολούθησε μαζί τους τη Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, περπάτησε στα σοκάκια του νησιού, ήπιε καφέ στο καφενείο και τους υποσχέθηκε ότι θα ξαναβρεθεί σύντομα στον τόπο τους . 

Μάλιστα γνωρίζοντας τις δυσκολίες που περνούν οι ακρίτες των νησιών δεσμεύτηκε για γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ έδωσε και μια υπόσχεση στον μοναδικό μαθητή της πρώτης δημοτικού, ότι θα έχει τις ιδίες ευκαιρίες με τους συμμαθητές του στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κάσο:

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top