Απόλυτη ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας

Ξεκινά η πενθήμερη «μάχη» του Προϋπολογισμού

Απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Η φράση που συμπεριλήφθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα ικανοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως επισημαίνουν ο κ. Μητσοτάκης  στη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου έστειλε σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα, όπως και μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης παρότι διαπίστωσε νευρικότητα στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Έξαλλοι» οι Τούρκοι με την ΕΕ για την απόφαση υπέρ Ελλάδας - Κύπρου

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σχετική αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρη και σαφής. Η ΕΕ τονίζει ότι η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας και δεν παράγει έννομες ενέργειες. Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέχει απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ασπίδα» ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο: «Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Το αν το ξεκάθαρο μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών θα φτάσει στην Τουρκία είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, αλλά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι είναι σαφέστατη η απόλυτη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας.

Ικανοποίηση Δένδια για τα συμπεράσματα της Συνόδου

Στην κυβέρνηση πιστεύουν επίσης ότι από την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και η επόμενη ημέρα βρίσκει την Τουρκία σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Παράλληλα στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και με τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την άντληση των αναγκαίων πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη των περιοχών που αναμένεται να πληγούν στον τομέα της απασχόλησης από την αναπόφευκτη αλλαγή του καινούργιου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης όπως πρωτίστως η Δυτική Μακεδονία αλλά και η Πελοπόννησος.\

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Σήμερα στις 6 μμ ξεκιννά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό  του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάξης. Η συζήτηση ολοκληρώνεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top