Τσίπρας: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη με τον επαναπατρισμό επιστημόνων

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων προγράμματος του ΟΑΕΔ

Για επικοινωνιακό σόου κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση, σχετικά με το πρόγραμμα Rebrain Greece.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ανανεώνει τις συμβάσεις 4.000 επιστημόνων, την ώρα που ανακοινώνει κίνητρα για την επιστροφή 500 επιστημόνων από το εξωτερικό με μισθό 3.000 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος για 4.000 επιστήμονες 22-29 ετών και έκανε λόγο «εξοργιστική αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επικοινωνία».

«Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για το brain drain για 500 επιστήμονες με 3.000 ευρώ. Δηλαδή τους 4.000 που είναι ήδη μέσα, δεν τους ανανεώνουμε, μειώνουμε τα κονδύλια στον ΟΑΕΔ, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόγραμμα στο μέλλον και, για να είμαστε καλά με την εικόνα μας, κάνουμε ένα επικοινωνιακό show», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν όσοι έχουν κάποια οικογενειακή και κομματική σχέση με στελέχη της κυβέρνησης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, πρόσθεσε με νόημα: «Όσοι δεν μπόρεσαν, δηλαδή, να μπουν στους μετακλητούς».

Εντός του Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Rebrain Greece

Σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια είναι η απάντηση που τους δίνει η κυβέρνηση, οι νέοι επιστήμονες υποστήριξαν, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές, ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Πιο συγκεκριμένα είπαν ότι ο μεν κ. Βρούτσης στη Βουλή απάντησε πως πρέπει να ενταχθούν και νέα άτομα σε κάποιο καινούριο πρόγραμμα, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει, ούτε έχει προσδιορίσει το χρόνο που θα ανακοινωθεί. 

Συνεχίζοντας, είπαν: «Μας είπε ψέματα ο κ. Μηταράκης, μας είπε ότι ένα μέρος του ποσού δόθηκε στο κοινωνικό μέρισμα», κάτι που χαρακτήρισαν ως «εξωφρενικό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top