Τσίπρας: «Ανυπόστατη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης»

Κατηγορεί την κυβέρνηση για στάση κατευνασμού στην Άγκυρα

Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης ανυπόστατη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και επέκρινε την κυβέρνηση, ότι, μέχρι τώρα, τηρεί στάση κατευνασμού απέναντι στην Άγκυρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο μετασχηματισμός του κόμματος

Οι ιστορίες δύο φωτογράφων που ζουν στη σκιά ενός πρωθυπουργού

«Aπό εδώ, από την Αλεξανδρούπολη, να στείλουμε το μήνυμα ότι ο σεβασμός διεθνούς δίκαιου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονιά, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κλιμάκωση και την παραβατική συμπεριφορά. Η μονομερής ενέργεια, σε συνεννόηση με τη Λιβύη, να προχωρήσει σε ανυπόστατη συμφωνία πέρα και έξω από το διεθνές δίκαιο είναι προκλητική συμπεριφορά και μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, επίσης, πως πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Άγκυρα και επέκρινε την κυβέρνηση.

«Να συγκληθεί συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και να σταματήσει η στρατηγική της αδράνειας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και η στρατηγική κατευνασμού». 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τους Δημάρχους της περιοχής και συζήτησαν κατά κύριο λόγο για την προοπτική εξόρυξης χρυσού στην Θράκη.

Το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συνέλευση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top