Οι ιστορίες δύο φωτογράφων που ζουν στη σκιά ενός πρωθυπουργού

Το έργο του Δημήτρη Παπαμήτσου και του Andrea Bonetti

Σε εκδήλωση για το έργο των Δημήτρη Παπαμήτσου και Andrea Bonetti, του προσωπικού του φωτογράφου και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα, παραβρέθηκε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H εκδήλωση είχε τίτλο «Στη σκιά ενός πρωθυπουργού» και έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι δυο φωτογράφοι αποκάλυψαν για τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα αθέατες στιγμές της καθημερινότητάς τους και μίλησαν όχι μονο για τη δουλειά τους, αλλά και για το τι κρύβεται πίσω από κάθε κλικ της φωτογραφικής τους μηχανής.

Η συγγνώμη του φωτογράφου του Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Οι δύο φωτογράφοι απάντησαν και στο εάν θα άλλαζαν ρόλους. «Έχω φωτογραφίσει πολλές φορές τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν αναλάβω τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανα ελεύθερο ρεπορτάζ. Νομίζω όχι…», είπε ο κ. Παπαμήτσος.

«Και εγώ λέω μάλλον όχι, συγγνώμη αλλά…», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Bonetti, με τον πρωθυπουργό να γελάει και να χειροκροτάει.

«Πιστεύω ότι αυτές οι φωτογραφίες που θα μας δείξουν κουρασμένους, ιδρωμένους, συγχυσμένους, σε μία κατάσταση που δεν είναι στιλιζαρισμένη, δεν είναι συνηθισμένη εικόνα, η οποία περιμένει κάποιος από ένα δημόσιο πρόσωπο. Αυτές έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θέλει και ένα περισσότερο θάρρος και από εμάς να μπορούμε να δίνουμε το ok για να κυκλοφορούν αυτές οι φωτογραφίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δέκα αγαπημένα «κλικ» του φωτογράφου του Μητσοτάκη

«Έχω δει πολλές φορές τον Δημήτρη στα πιο απίθανα σημεία. Σε μία ταράτσα, σε μία γωνία που δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα τον έβλεπα και πιστεύω ότι αυτή είναι η “ματιά του φωτογράφου”, που θέλει πάντα κάτι καλύτερο. Και ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσω τη ματιά του Andrea Bonetti για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, ως προσωπικός φωτογράφος του Αλέξη Τσίπρα», έγραψε στο facebook. 

«Σήμερα δεν έχει πια σημασία να προστατέψει κανείς τη δημόσια εικόνα του, άλλωστε φωτογραφίες και βίντεο θα βγουν όπου και να βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τις δέκα αγαπημένες φωτογραφίες του ιδίου, όπως τις επέλεξε ο προσωπικός του φωτογράφος. Αρκετές από αυτές, μάλιστα, δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top