Τσίπρας: Τι είπε ότι τον ρωτά ο κόσμος στον δρόμο

«Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα και θα κερδίσω τον χαμένο χρόνο»

«Θα είναι μακρά πορεία προς τον λαό, θα γυρίσω όλη την Ελλάδα και θα κερδίσω και τον χαμένο χρόνο από τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης που δεν μου άφηνε περιθώριο για μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο».

Αυτό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον σταθμό Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας, όπου για ακόμη μία φορά είπε πως θέλει να δημιουργήσει «τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς γιατί έχασε τις εκλογές, είπε: «Η απάντηση πρέπει να δοθεί μετά από ανάλυση. Εμείς περάσαμε μία περίοδο 4,5 χρόνων που ήταν από τις πιο δύσκολες της μεταπολίτευσης. Αναλάβαμε την χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της...Θα διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο για την εμπειρία της πρώτης φοράς Αριστεράς στην διακυβέρνηση».

Τσίπρας: Συγκροτούμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής

Σημείωσε πάντως ότι παρά την ήττα στις εκλογές «κρατήσαμε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έναν πόλο του διπολισμού».

Αναφερόμενος στις εγγραφές νέων μελών είπε ότι «ήδη έχουν αυξηθεί τα μέλη από τις εγγραφές και στόχος είναι να διπλασιάσουμε και να τριπλασιάσουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα είναι και ποιοτικό, θέλουμε να οικοδομήσουμε τον ιντερνετικό ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε τα παλιά και νέα μέλη να μετέχουν στην συζήτηση για την διαμόρφωση του κόμματος και μίας νέας σχέσης του πολίτη με την πολιτική. Είναι ένα στοίχημα για μένα».

«Τα έκαναν θάλασσα στο προσφυγικό»

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική και εξήγησε ότι «ακολούθησε μία ακραία λαϊκιστική ρητορική, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Όλες οι κορώνες και οι μεγαλοστομίες που έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν για να χαϊδεύει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου. Τώρα συνειδητοποιεί ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά».

«Το μόνο θέμα που τους αφήσαμε να μην είναι στρωμένο και ήταν ανοικτό μέσα σε τέσσερις μήνες τα κάνανε θάλασσα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει αντιπερισπασμό «με τη βία κατά των φοιτητών».

Τι τον ρωτάει ο κόσμος στον δρόμο

Αναφερόμενος στην επαφή του με τον κόσμο είπε ότι τον ρωτούν «γιατί άφησε μία τόσο καλή κατάσταση με 37 δισ. μαξιλάρι στην επόμενη κυβέρνηση».

Επίσης, είπε, ρωτούν «πού οδηγείται η δημοκρατία στην χώρα μας σε σχέση και με το τοπίο στην ενημέρωση, καθώς όσον αφορά στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας δεν υπάρχει σφαιρική και πλουραλιστική ενημέρωση».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top