Δένδιας – Δημητρόφ: Τετ α τετ στη Γενεύη για την εφαρμογή της Συμφωνίας

Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών

Να σταματήσουν οι παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Νίκος Δένδιας από τον  Νικολά Δημητρόφ  στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Γενεύη. Η κυβέρνηση Ζάεφ ζητά στήριξή της ευρωπαϊκής πορείας της γειτονικής χώρας  για να μην κερδίσουν έδαφος οι εθνικιστές που βγήκαν πάλι από το «καβούκι τους»  στα Σκόπια. Ζητάνε η χώρα τους να λέγεται σκέτο «Μακεδονία» και ονειρεύονται δήθεν χαμένες πατρίδες.

Ο Νίκος Δένδιας στο τετ α τετ  με τον Νικολά Δημητρόφ  του είπε: 

Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σας αλλά το ζητούμενο είναι η ορθή εφαρμογή της συμφωνίας στο σύνολό της.

Για να απαντήσει ο Δημητρόφ:

Εργαζόμαστε για την ορθή εφαρμογή  όλων των παραμέτρων της συμφωνίας.  

Δηλαδή, να  αλλάξουν επιτέλους τα σχολικά βιβλία, να αποκατασταθούν οι επιγραφές στα μακεδονικά αγάλματα, όπως και οι πινακίδες με το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα σύνορα και τους οδικούς άξονες.

«Δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα να αλλάξει το όνομα Βόρεια Μακεδονία από τη γειτονική χώρα» είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον Θέμα 104,6.   

ΖΑΕΦ: ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία γιατί περιέχουν ανακρίβειες που πρέπει να απαλειφθούν.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το τετ α τετ  Δένδια Δημητρόφ  ήταν ουσιαστικά η προετοιμασία της συνάντησης που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός την επόμενη Πέμπτη στην  Θεσσαλονίκη με τον Ζάεφ. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από πλήρη συμμόρφωση τις γειτονικής χώρας στις υποχρεώσεις της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top