Συναντήσεις Δένδια με Ζάεφ και Τσαβούσογλου στη Γενεύη!

Στο περιθώριο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Νίκος Δένδιας

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, αλλά  και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη Γενεύη ο  Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ,  με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, με στόχο τη σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ σχετικά με τη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου αναφέρεται ότι θα συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση του κ.  Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο στο προσφυγικό -μεταναστευτικό, με την ΄Αγκυρα να βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων από την Αθήνα για εργαλειοποίηση του ζητήματος.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top