Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Η αναπηρία και η παρέλαση Monty Python

«Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου» λέει ο υπουργός

Βορίδης και Κυμπουρόπουλος

Την αντίδραση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσαν δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχετικά με την παρέλαση α λα Monty Python.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, είπε: «Ας πούμε ότι είναι παιδιά 16 ετών. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική στον κ. Βορίδη, λέγοντας πως ήταν προσβλητική και μειωτική η δήλωσή του και καλώντας τον να την αποσύρει.

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δε χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου», έγραψε ο κ. Βορίδης στο facebook. «Είναι απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες, που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top