Εκρηκτικό κλίμα σε προανακριτική: «Διώχνουν» Πολάκη – Τζανακόπουλο;

Σενάρια και για αναγκαστική αποχώρησή τους

Τζανακόπουλος και Πολάκης

Εκρηκτικό είναι το κλίμα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής για τη Novartis, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17.00.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, και η εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, που διατύπωσαν το σχετικό αίτημα την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως οι δύο βουλευτές δεν μπορούν να είναι και ελεγκτές και ελεγχόμενοι.

Εάν οι κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης αποδεχθούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που όλα δείχνουν ότι θα είναι θετικό, τότε οι εργασίες της προανακριτικής θα συνεχιστούν κανονικά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να διορίζει αντικαταστάτες.

Εάν, όμως, αρνηθούν να συμμορφωθούν, δεδομένου ότι ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει πως θα τους πάρουν μόνο σηκωτούς, τότε η ένταση αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο και θα πρέπει να επέμβει η φρουρά της Βουλής, προκειμένου να γίνει αναγκαστική αποχώρηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top