Πέτσας σε Τσίπρα: Μαζεύουμε τα σπασμένα του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου

Επίθεση από τον πρώην πρωθυπουργό: Μας γυρνάτε σε ρόλο κομπάρσου

Ο Στέλιος Πέτσας

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά – Καμμένου», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα, πως η κυβέρνηση ξαναγυρνάει τη χώρα σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια.

«Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βόρεια Μακεδονία: Γιατί επελέγη η 12η Απριλίου για τις πρόωρες εκλογές

Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις», κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Πέτσας.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι «παρακολούθησε σιωπηλός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δανία και την Ολλανδία να διαπραγματεύονται το μέλλον των Βαλκανίων».

«Τη στιγμή που η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της τραγικής της απόφασης να μην δώσει πράσινο φως για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα φαίνεται να απουσιάζει παντελώς από τις εξελίξεις στη γειτονιά της. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που δε τολμά καλά-καλά να προφέρει το όνομα της γειτονικής χώρας, αποδέχθηκε πειθήνια τη μοιραία σύνδεση της ενταξιακής πορείας της γειτονικής μας χώρας με αυτήν της Αλβανίας, χωρίς μάλιστα να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας», είχε δηλώσει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός.

«Με αυτά και αυτά, όμως, η Ελλάδα ξαναγυρνάει δυστυχώς σε ρόλο κομπάρσου στη περιοχή των Βαλκανίων. Η μικρή Ελλάδα που παρακολουθεί και ακολουθεί πρωτοβουλίες τρίτων. Γιατί η εξωτερική πολιτική δε γίνεται υπό το φόβο των εσωκομματικών συσχετισμών. Και κυρίως γιατί το λαϊκισμό της αντιπολίτευσης συνήθως τον πληρώνεις μεταχρονολογημένα. Το κακό όμως είναι ότι τον πληρώνει και η χώρα», είχε καταλήξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top