Τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας συζητούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Για την εισβολή στη Συρία και για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο

Κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας  και για την εισβολή στη Συρία και για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο  συζητούν  σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο Κορυφής. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Ελλάδα σκληραίνει τη στάση της. Ο  Πρωθυπουργός πήγε στη Σύνοδο Κορυφής επιδιώκοντας να εξαρτηθεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε. προς την  Τουρκία ύψους 3 δις ευρώ από  την  παύση των παράνομων ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ και να εκπονηθεί έκτακτο σχέδιο για το προσφυγικό.

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σύμμαχοι της ελληνικής πλευράς η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος  ενώ ακολουθεί και η Γερμανία.
Για να  ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις  ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφές με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους και πρωθυπουργούς.

«ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Η πρώτη «καμπάνα»  που συζητούν  οι Ευρωπαίοι κατά της Τουρκίας είναι η θέσπιση  περιοριστικών μέτρων  κατά νομικών και φυσικών προσώπων  που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις  της Τουρκίας στην Κύπρο, όπως εισηγήθηκε πρόσφατα το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.    

Η δεύτερη  είναι το εμπάργκο όπλων  για την εισβολή στη Συρία. Μέχρι στιγμής έξι  χώρες ανακοίνωσαν περιορισμούς σε μελλοντικές συμφωνίες για εξαγωγές  όπλων προς την Τουρκία:   Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Σουηδία.

Αντίθετα  η Ουγγαρία στηρίζει ουσιαστικά την Τουρκία και οι χώρες του Βίζεγκραντ κρατούν χαμηλούς τόνους. «Τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε βία για να προστατέψουμε τα ουγγρικά σύνορα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top